fbpx

Bröllopsfotografering

Så går det till

01

PLANERING

Allting börjar med ett planeringsmöte. Vi sätter oss, tar en fika och pratar igenom hela ert bröllop från sminkning till fest. Detta är ett utmärkt tillfälle att fråga mig om praktiska saker som rör fotograferingen, men också allmänna saker om bröllop. Då jag varit på många så kan jag ofta svara på vad som fungerar bäst och vad som går att göra. Efter fikan så går vi ut och har en ``preshoot`` för de par som vill. Detta är ett sätt att lära känna varandra lite bättre och också se hur jag jobbar och få tips inför bröllopsdagen. En preshoot är något jag verkligen rekommenderar för både er och min skull.

02

BRÖLLOPSDAG

Det är er bröllopsdag och därför är det sista ni ska behöva oroa er för fotograferingen. Jag kommer föreviga er från påtagning av lösögonfransar till att ni skär i bröllopstårtan på kvällen. Däremellan är de stora fototillfällena porträttbilder, vigsel och sist på kvällen lite solnedgångs-bilder som alltid brukar vara dom bilder som mina brudpar älskar mest! Jag kommer självklart styra er i rätt riktning för bilderna under porträttsessionerna, men annars så ska ni bara passa på att njuta av er bröllopsdag! Så sköter jag fotograferandet av er, era gäster, detaljer och allt annat som ni lagt så mycket tid på att fixa.

Bröllopsfotograf bridesmaids petterphotography idyll
03

REDIGERING

När tårtan är äten och det sista danssteget taget börjar efterbearbetningen. Under det här stadiet sitter jag och går igenom era bilder noggrant och väljer ut de absolut bästa bilderna från er dag. Därefter anpassar jag färgerna och redigeringen efter just er dag! Jag brukar räkna att redigeringen tar ungefär dubbelt så lång tid som själva fotandet, men så är det också värt det för att se era glada ansikten när ni får se slutresultatet!

Bröllopsfotograf Stockholms skärgård wedding
04

LEVERANS

Efter 2-8 veckor (beroende på säsong), får ni era bilder levererade via post eller av mig personligen. Ni får då bilderna levererade på ett USB-minne och en fotobok med utvalda bilder från er stora dag. Det är fantastiskt att få bilderna utskrivna då risken finns att det aldrig blir av annars i vår digitala värld.

FAQ

Svaret på de vanligaste frågorna

Vi vill boka! Hur gör vi?

Börja med att fyll i formuläret under kontakt, så utförligt som möjligt för att fråga om jag är tillgänglig på ert datum. Då jag endast fotograferar ett begränsat antal bröllop varje år så bör ni vänta inte med att skicka en förfrågan – Jag får oftast förfrågningar mer än ett år i förväg.

Är jag tillgänglig på ert datum, är det dags att boka!
Vi skriver ett avtal på vad vi kommit överens om och ni betalar in en depositionsavgift på 20% av totalbeloppet. Detta gör vi som en trygghet för bägge parter. Ni har valt mig till er bröllopsfotograf och jag har låst ert datum i min kalender.
Preliminärbokning är dessvärre inte möjlig utan det är först till kvarn som gäller.

Hur många bilder får vi?

Jag levererar alla bra bilder till mina brudpar. “Alla bra bilder” betyder: de bästa bilderna från de timmar jag är med under bröllopsdagen. Jag eftersträvar att hålla så hög kvalitet som möjligt på mina bilder, därför är det endast de bilder som håller denna kvalitet som levereras. Ni kommer kunna räkna med ca 30-60 bilder/timme. Antalet beror på hur många gäster ni har, hur många event under dagen ni planerat, hur lång tid vi har för porträttfoto m.m.
Mitt mål är att ni ska älska varenda bild ni får! Därför lägger jag lite extra tid på mina bilder och sätter kvalité framför kvantitet.

När får vi bilderna?

Vissa säsonger är populärare än andra att gifta sig på.
På sommaren brukar det vara som mest bröllop och då tar det generellt lite längre tid. Jag försöker jobba så fort som möjlig med era bilder då jag vet att ni är otåliga att få se dom. Därför får ni alltid en ”sneak-peak” redan dagen efter bröllopet. Då levereras 2 bilder via e-post som ni kan dela med släkt och vänner.
Det tar som mest åtta veckor för er att få alla era bilder!

Reseersättning

Jag tycker det är fantastiskt kul att se nya platser och uppleva hela vårt avlånga land. Därför ingår resa inom Sverige i alla mina bröllopspaket!

Professionell bröllopsfotograf

Att vara professionell bröllopsfotograf innebär helt enkelt att jag jobbar professionellt med bröllopsfotografering. Skulle det oförutsedda hända så som att en kamera förstörs eller att ett minneskort går sönder har jag alltid extra av detta! Att anställa mig som bröllopsfotograf innebär att era bilder är säkra hela bröllopet hela vägen till minst 1 år efter leverans.

Sjukdom kan hända alla. Skulle något hända med mig på er bröllopsdag tar jag ansvar för att skicka en fotograf till ert bröllop som ersättare för mig. Det är Er stora dag dag och det sista ni ska oroa er för är att den inte blir förevigad på bästa sätt!
Med mig som er bröllopsfotograf kan ni känna er trygga och säkra!

Låt dig inspireras

Instagram

@ Pettersfoton

Follow Us

hej@petterphotography.se